Bel ons op nummer 088-890 3637 | haskennistransfer@has.nl
 

Quality and Business Improvement in Food

De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk én in de spotlights. Alle reden voor kwaliteitsmanagers - in de breedste zin van het woord - om zich te wapenen. Deze leergang is bedoeld voor de beginnende kwaliteitsmedewerker. Je leert er hoe je de kwaliteit van je voedingsmiddelen systematisch kunt bewaken en indien nodig effectief kunt ingrijpen.
Investering:
€ 4995
Startdatum:
9 oktober 2018
Duur:
12 dagen

Omschrijving
De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk én in de spotlights. Alle reden voor kwaliteitsmanagers – in de breedste zin van het woord – om zich te wapenen. Deze leergang is bedoeld voor de beginnende kwaliteitsmedewerker. Je leert er hoe je de kwaliteit van je voedingsmiddelen systematisch kunt bewaken en indien nodig effectief kunt ingrijpen.

Inhoud

Deze leergang bestaat uit drie modules: Quality Assurance, Quality Control en Business Improvement welke ook afzonderlijk van elkaar te volgen zijn.
Twee leerlijnen doorlopen deze modules: Een technisch theoretische leerlijn en een leerlijn gericht op persoonlijke vaardigheden. We kiezen hiervoor omdat de kwaliteitsmanager van morgen midden in de organisatie staat en naast kennis ook vaardigheden nodig heeft.
In kleine groepen doe je theoretische kennis op, om die vervolgens praktisch toe te passen. Aan het einde van het traject heb je een verbetertraject succesvol geïmplementeerd in je eigen organisatie.


Technisch inhoudelijke leerlijn
: Tijdens de modules vergroot je de kennis en de praktische slagkracht op de volgende gebieden:

Module Quality Assurance:

  • Wetgeving
  • Kwaliteitsmanagementsystemen
  • Risicoanalyse
  • Auditing
  • Arbo & milieu
  • Crisismanagement en Food Defense

Module Quality Control:

  • Introductie kwaliteitsmanagement vanuit technologisch/bedrijfskundig oogpunt
  • Procescontrole
  • Analysis
  • Tools voor kwaliteitscontrole

Module Business Improvement:

  • Total Productive Maintenance / Six Sigma
  • Verbetermanagement
  • Quality improvement tools
  • Managing quality improvement
  • Kwaliteitsbeleid & business strategy

Leerlijn persoonlijke vaardigheden: Tijdens deze lessen werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je als kwaliteitsmanager de tools om midden in de organisatie te staan en je effectiviteit te vergroten.

  • Reflecteren
  • Gesprekstechnieken
  • Omgaan met weerstand
  • Persoonlijk leiderschap

Voor wie?
Foodprofessionals met 3-5 jaar werkervaring in een foodomgeving en de ambitie om door te groeien tot veelzijdig professional in kwaliteits- en verbeteringsmanagement.

Duur
12 contactdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Naast de contactdag werk je met zelfstudie en in groepsverband aan opdrachten. Ook is er gelegenheid tot vakinhoudelijke begeleiding door de docenten buiten de bijeenkomsten om.

Cursusdata
Quality Assurance: 9 oktober, 30 oktober, 20 november en 11 december 2018
Quality Control: 8 januari, 29 januari, 19 februari en 12 maart 2019
Business Improvement: 2 april, 23 april, 14 mei en 4 juni 2019

Prijs
Gehele leergang: €4.995,- exclusief 21% btw
Losse module: €1.995,- exclusief 21% btw

Toelatingseisen

  • Aantoonbaar hbo-denk- en -werkniveau
  • Basiskennis HACCP
  • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in een foodomgeving
  • Een baan in een foodomgeving
  • Een intakegesprek en een actueel cv maken deel uit van de instroomprocedure

Certificering
Na het succesvol afronden van de leergang ontvang je het certificaat ‘Quality and Business Improvement in Food’ van HAS Hogeschool.

SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
© Dutch School of Quality. Alle rechten voorbehouden.
 
X