Bel ons op nummer 088-890 3637 | haskennistransfer@has.nl
 

Validatie en Verificatie

Via validatie en verificatie bepaal je of een proces of product voldoet aan de specificaties en of het geschikt is voor het beoogde gebruik.
Investering:
€ 1375
Startdatum:
16 mei 2018
Duur:
2 dagen

Omschrijving

Via validatie en verificatie bepaal je of een proces of product voldoet aan de specificaties en of het geschikt is voor het beoogde gebruik. In deze module leer je zien, besluiten en beargumenteren wanneer een validatie of verificatie gewenst of noodzakelijk is. Naast het zelfstandig uitvoeren van een validatie en verificatie, leer je ook validaties en verificaties beoordelen.

Inhoud

Het programma per dag ziet er globaal als volgt uit:

Dag 1: je duikt de theorie in

Nadat je je leerdoelen aan de groep hebt gepresenteerd, verdiep je je in de wetgeving, leer je beoordelen wanneer je voor een validatie kiest en wanneer voor een verificatie, leer je allebei uitvoeren, hoe je bewijsmateriaal overlegt en hoe je een validatie en verificatie rapporteert. De eerste dag wordt een dag vol tools en tips voor het leren inzien, besluiten en beargumenteren.

Dag 2: je brengt jouw casus in

Iedere cursist heeft op dag 1 een opdracht meegekregen: het uitvoeren van een verificatie of validatie binnen jouw bedrijf. Op dag 2 evalueer je deze met je medecursisten. Er vindt een groepsdiscussie plaats en we stellen best practices en aandachtspunten vast. Aan het eind van de dag relateren we deze aan jouw persoonlijke leerdoelen.

Voor wie?

Je werkt op een kwaliteitsafdeling en/of maakt deel uit van het validatieteam. Je hebt al eens een validatie- en/of verificatietraject gedaan en wilt je kennis en vaardigheden hierin naar het volgende plan tillen.

Toelatingseisen

  • Je hebt ervaring met verschillende kwaliteitssystemen
  • Je hebt minimaal één keer een validatie- en/of verificatietraject gedaan

Duur

2 dagen van 09.00 – 17.00 uur

Cursusdata

16 mei en 30 mei 2018

Prijs

€ 1375,- euro exclusief 21% btw.

Certificering

De module Validatie en Verificatie kun je onafhankelijk van de andere modules volgen. Na afronding ontvang je een bewijs van deelname.

De andere modules binnen de pilaar Risicomanagement zijn:

SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
© Dutch School of Quality. Alle rechten voorbehouden.
 
X